Tuesday , December 5 2023

Snutjävel – Aldrig I Helvete

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records / Sound Pollution, betyg: 6]

Singlar och ep:n har samlats ihop (Eran Stad/ Våran Verklighet, Falköping Hardcore, Ett Liv I Panik och Punksvin), ett nytt spår har lagts på, och när man summerar alltihop bjuder Snutjävel på arton punkrökare med svenska texter. Jag har tidigare skrivit om Snutjävel och inga av mina tidigare åsikter förändras på grund av Aldrig I Helvete. Det konservativa Falköpingbandet – före 2009 gav man endast ut sin musik på kassetter och vinyl – har uppenbarligen mjuknat upp med tiden. Mikael Sörling har nämligen sagt att 2011 ska bli året då bandet “ska göra allt de lovat att aldrig göra”. Den här plattan, dvd:n Falköping Hardcore och singeln Punksvin bekräftar uttalandet. Om det finns planer på att även ändra musikalisk inriktning är däremot tveksamt och vore dessutom lite dumt, med tanke på att bandet nu börjar bli ett namn som sakta men säkert når utanför den inre kretsen. Däremot vore det ju inte fel om man som nästa steg lät det gamla vara begravt och gav ut en fullängdare med sprillans nytt material. Med tanke på att Snutjävel startade sin hämningslöst aggressiva och energiska, nitklädda resa redan 2004 borde de idag kunna överträffa det material som fyller Aldrig I Helvete. Om den förhoppningen blir sann får tiden utvisa. Till dess är det bara att avnjuta detta lätt historiska dokument. Det är inga sensationer som slår en i ansiktet precis, men det traditionella punkröj som Snutjävel åstadkommer ger i alla fall soffpotatisarna en välhängd rövkänga och det kan vi behöva lite till mans ibland, inte sant?

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …