Wednesday , July 17 2024

Märvel – Warhawks of War

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Killer Cobra Records / Sound Pollution, betyg: 8]

Märvel har jag följt sedan debutalbumet Five Smell City från 2005 och alltid uppskattat för deras låtar, sound, charm, humor och kompromisslöshet. Warhawks of War utgör inget undantag. Det maskerade Linköpingsbandet följer den linje de en gång ritade upp, och även om man vid det här laget inte överraskas längre – snarare börjar man känna igen stilen lite väl mycket, som med Motörhead, AC/DC eller Ramones på sin tid – så blir man definitivt inte heller besviken. Detta trots att bandet enligt pressreleasen lagt till några nya medlemmar, bytt artistnamn och att jag ibland på Warhawks of War tycker mig uppleva en viss återanvändning av gamla riff och melodier. Men samtidigt har också Märvel samlat på sig en massa nya sköna idéer som får fullt utrymme här, så detta är absolut ingen upprepning av gamla meriter.

Betyget på Warhawks of War blir således detsamma som för Märvels förra platta, Thunderblood Heart. Helt enkelt för att denna är precis lika bra, kul och varierad. Gillar ni den förra så kommer ni gilla den här cd:n också. Något annat tycks mig omöjligt. Gästar på nya skivan gör Dregen (“A Hobby That Got Out of Hand”) och Robert “Strängen” Dahlqvist (“T.N.H.”) från Dundertåget och tidigare Hellacopters. Dessa inhopp känns egentligen bara naturliga, nästan förutsägbara, men i slutänden är det ändå Märvel själva som ska ha all kredd för sin nya skapelse. Nu är det bara att trycka på repeat, hämta öl och starta partyt.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …