Tuesday , March 28 2023

Mobroder: tillbaka till framtiden

Miami 1983. Cash, kokain och electro. Sjuttiotalets discokung Mobroder ser sin värld hotad av det nya, europeiska italosoundet. Kommer Mobroder och hans medhjälpare Sweet Meat och Sugar Balls att lyckas ta sig tillbaka till toppen eller ska den onde Fabrizio stå som segrare?

Philadelphia-rapparen Naeem Juwan, mer känd som MC Spank Rock, startar tillsammans med producenterna DJ Hoff och Blu Jemz ett sidoprojekt som den fiktiva karaktären Mobroder. Singeln “Rush” gavs ut i höstas och nu finns en video till Nile Delta-mixen.

Lyssna på ep:n Rush här:

Lyssna på ett smakprov ur Mobroders mixtape eller “disco-opera” här:

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Lizette Lizette i butik

Lizette Lizette tolkar Britney Spears

Den svenska icke-binära artisten Lizette Lizette har valt att tolka Britney Spears “Born To Make …