Invoke The Insult – Xposed

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Egen produktion, betyg: 6]

Det hemlighetsfulla bandet Invoke The Insult (ITI) sitter i en fabriksbyggnad utanför Göteborg och pular ihop en ny ep innan den första hunnit kallna. Har jag fattat saken rätt är detta en egenproducerad debutplatta, baserad på låtar vars grunder skapats under en längre tid. Vilka bandets medlemmar är framkommer inte någonstans.

Resultatet är dock det viktiga och de fem låtar som framförs här intresserar mig. Bandet – eller duon som ITI verkar vara – säger sig ha brist på sångröster och lutar sig således mot en hel del effekter istället, och inget fel i det så länge det funkar. Med samplingar från filmer och ett stuk som påminner om gammaldags EBM, som en mix av Front 242 och Skinny Puppy ungefär, har man kanske inte nått hela vägen fram ännu, men materialet på Xposed är tillräckligt för att öppna nyfikenhetens dörrar och jag uppskattar vad jag hör.

Nästa släpp ska vara mer dansant och lite mer EBM om man får tro pressreleasen, men jag hoppas intensivt att bandet inte lägger alltför mycket krut på just dansbiten. Det vore inte kul om man går från detta till någon sorts halvtechno. Istället borde ITI styra kosan vidare mot den industriella EBM som indikeras på Xposed. De behärskar uppenbarligen utrustningen och den något hotfulla science fiction-liknande musiken (tänk första Alien-filmen) och dess mörka atmosfär kan säkert utvecklas till en riktig rysare framöver. Ett klart lovande band, hur som helst.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …