Ljusår – Ljusår

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Playground, betyg: 6]

Bandet Ljusår med låten “Ljusår” får väl mest ses som ett smakprov inför den fullängdare de ska ge ut i april. När jag lyssnar får jag flashbacks från tiden då Adolphson & Falk, Ratata, Alphaville, Lustans Lakejer och A-ha regerade etern, men dessa band nämns inte som influenser på hemsidan så det är möjligt att Stockholmsbandets inriktning är åt ett helt annat håll och att denna singel är en engångsföreteelse. Det lär visa sig när fler låtar dyker upp. I vilket fall som helst är det nämnda 80-talsband den här enspårssingeln påminner mig om, med sin luftigt smäktande melodi, sin tydliga refräng och elektroniska framtoning. Ljusår har sitt ursprung i gruppen Kamera och trion består av Joakim Hjelm, Kalle Pilfalk och Björn Öqvist. Killarna låter proffsiga, kul att de sjunger på svenska, och det ska bli spännande att höra om resterande material på fullängdaren lever upp till den här låten. Blir låten en hit skulle jag inte känna mig förvånad i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Red Cell

Red Cell släpper nya singeln “Only Night”

Den svenska elektroniska duon Red Cell är äntligen tillbaka med ny musik sen deras senaste …