Tuesday , December 5 2023

Jonas Schwartz – I Keep My Eyes Wide Open

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Adore Music / Border, betyg: 6]

Tredje och sista skivan i den trilogi av ep:skivor som Jonas Schwartz sjösatt har flutit upp till land och det är fina grejer. Inledande “Tomorrow belongs to me” är vemodig och bra, men den lätt jazziga “A way to keep control” med sin tydliga refräng sitter som handen i handsken och är plattans allra starkaste spår. Avslutande “I know you so well” förmedlar med dragspel i kompet en mer än flyktig folkmusik- och midsommarkänsla utan att svära sig fri från indiepopen Schwartz och hans musikanter Alexander Hansson, Emil Larsson, Reidar Thorsen och producenten Kalle von Hall spelar. Allt som allt låter det här riktigt bra och nästa naturliga steg borde vara att ta steget fullt ut och debutera med en längre cd. Det är då det visar sig vad skutan står pall för i storm. Men efter att ha lyssnat igenom I Keep My Eyes Wide Open en massa gånger är jag övertygad om att det här gänget kan göra riktigt bra ifrån sig. Bara man håller den standard på låtmaterial som man har här, lär även det tyngre skepp en fullängdare är, att flyta. Så det är vad jag ser fram mot härnäst från dessa göteborgare.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …