Wednesday , November 29 2023

You Ate My Dog – Like Torches

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Snaping Fingers Snapping Necks / Sound Pollution, betyg: 6]

Jag har verkligen ingen förkärlek för den skriksång som genomsyrar mycket av dagens hardcorefusion, och emo-melodier brukar inte heller göra mig särskilt lycklig. Således borde ett band som You Ate My Dog gå fetbort i min värld. Men ibland finns det mer än bara grädde i tårtan. Stockholmssextetten You Ate My Dog överraskar ibland musikaliskt, som i “Sticks and stones break bones but these words kill” och i första singelspåret “Still lost” där man visar prov på musikaliska influenser som känns aningen udda för genren. Musikaliskt är Like Torches en hyggligt genreöverskridande och till stora delar kul platta alltså, men visst hade jag gärna bytt ut vissa körförsedda melodier och alla inslag av skriksång mot något annat och mer givande. Speciellt med tanke på att de här killarna verkligen kan sjunga bra. När de visar prov på det är jag den förste att uppskatta det. Nu håller You Ate My Dog tillbaka ångesttjuten mer än många andra i genren och det gör Like Torches till en rätt underhållande platta där alternativpop, vildsint punk och hårdrockriff får dela på utrymmet tillsammans med mer stillsamma sekvenser och låtar. Det här är bandets första platta och som debutalbum har man lyckats väcka mitt intresse och få mig att fundera på vilka vägar gruppen kan tänkas gå framöver. Min förhoppning är att de leder vidare mot något mer egensinnigt och karaktäristiskt för just dem. Nästa släpp ger kanske tydligare färdriktning åt vart det lutar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …