Riff Knives – Ape Flip

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Egen produktion, betyg: 3]

Att medlemmarna i denna Älvsjösextett kallar sig för #91, #92, #93, #94, #95 och #96 kan man ju tycka vad man vill om. Själv bryr jag mig nämnvärt utan tycker snarare musiken är det stora problemet. Denna sjuspårs-EP är bandets andra inspelning och musiken beskrivs som raprockfunk, vilket faktiskt stämmer rätt bra. Och även om jag inte är särskilt förtjust i rock med raptexter så är det snarare funkinslagen som stör mest. Kanske för att funk alltid får musik att andas präktig pingstkyrkopop och musikskola?
På pappret låter dock kombinationen av rap, rock och funk som något som skulle kunna bli dramatiskt, energifyllt och spännande, men bandet är i mitt tycke lite för fega och vågar inte blåsa på så mycket som de skulle ha kunnat. Det känns hela tiden som att de håller igen, både i själva spelandet och i produktionen. Den här musiken borde spraka och gnistra, men känns mest som en stilla vindpust.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …