Bullet – Highway Pirates

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Black Lodge Records / Sound Pollution, betyg: 6]

Växjö-boysen i Bullet är tillbaka igen och retrometallen ekar mellan väggarna som om det fortfarande var 1983. Och på tal om 80-tal gästar självaste Biff Byford från Saxon i titelspåret, men sanning att säga så hade Bullet klarat sig jävligt bra utan honom också. Highway Pirates är smålänningarnas tredje album och en tio låtars stänkare som står stadigt på egna ben, även om AC/DC-lånen står som spön i backen. Lyssna bara på “Back on the road” eller de ihärdiga gitarriffen som får “Stay wild” att bli en sådan energisk rökare som den är. Eller vad fan, lyssna på vilken låt som helst här. Samtliga låter precis som australiensarnas patenterade hårdrock hela vägen och några undantag finns inte. Det fortsätter nämligen i samma stil plattan igenom och jag vågar garantera att fansen inte lär bli besvikna. Däremot undrar jag hur AC/DC upplevde att ha dessa svenska kopior av dem själva som förband när de lirade på Ullevi, men det lär man väl aldrig få veta. Gillar du AC/DC lär du gilla Rose Tattoo och gillar du dem lär du gilla Airbourne och då gillar du också Bullet. Så enkel är ekvationen. Själv tycker jag att det är lite fantasilöst att så tydligt plagiera ett annat band istället för att hitta en egen, personlig stil, men ingen kan ta ifrån Bullet att de gör sin grej övertygande och att de har bra låtar. Highway Pirates har bordat skeppet, stulit skatterna och rott hem partyt igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …