Saturday , July 13 2024

Alice In Videoland – A Million Thoughts And They're All About You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Artoffact Records / Sound Pollution, betyg: 7]

Det svänger gott om Toril Lindqvist och hennes pågar i Videolandet på nya plattan. Nio nya spår levereras, varav en är en lite onödig cover på Neneh Cherrys 80-talshit “Buffalo Stance”. Som bonus får man även remixade versioner av “Spaceship” och “Little Bird” och det mesta här fungerar alldeles utmärkt. Det är svängigt, dansant och enkelt att ta till sig. Perfekt party- och klubbsynth med andra ord. A Million Thoughts And They're All About You är således en ovanligt jämn platta, på gott och ont. Gott eftersom inga låtar är värdelösa och ont då inga spår står ut från mängden och bildar några direkta toppar. Ja, med undantag av remixade “Spaceship (At least somewhat censored version)” och “Little Bird (100 volt remix)” då, som känns modifierade med ett enda mål: att få folk till dansgolvet och skaka rumpa tills svetten blänker mellan stjärthalvorna. Personligen tycker jag att det går alldeles utmärkt att göra det till inledande “Take Me With You”, “Bender” och nya singelsläppet “In A Band” också. Några större invändningar mot Alice In Videolands fjärde album har jag inte. Mindre invändningar är att ett par låtar inte är lika självklart hitiga som flertalet andra och risken att tröttna på plattan kan uppstå då det inte finns så mycket att upptäcka i musiken förutom det första, omedelbara intrycket. Men enkelheten ligger i den dansanta electropunkens natur och Alice In Videoland har gjort ännu en platta att vara stolta över.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …