Thursday , July 18 2024

Lars Eriksson – Rust And Golden Dust

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Skivbolag: HGM / Sound Pollution, betyg: 6]

Läser mig till att Lars Eriksson medverkade i Idol 2008, blev sjua, och att Anders Bagge ville ge ut en platta med honom, vilket i och med Rust And Golden Dust blivit verklighet. Jag känner verkligen stark aversion mot hela Idol-konceptet, och förutom Amanda Jenssen som kom tvåa 2007 finns det inte en Idol-artist som gett ut en platta som intresserat mig genom åren. Jag hade med andra ord inga större förhoppningar om Lars Erikssons debutalbum heller. Hans sånginsatser på Rust And Golden Dust förändrar inte den saken nämnvärt, även om han inte alls sjunger dåligt. Däremot har han skrivit och framför ett gäng riktigt underhållande och kul låtar på plattan. Jag tänker på saker som Beck-liknande “Sing for the angels”, underbart sköna och svängiga “Ink well dweller” och lätt rockiga “Cloud of my own rain” som alla tre är rätt speciella och udda. Samt ofrånkomligt bra. Bland det lugnare materialet finns där också ett par guldkorn så som inledande “The lonely journey called life” och “Rejected love”, men framförallt mot skivans slut tycks idérikedomen ha gått in i väggen. Som debutalbum är dock Rust And Golden Dust en klart fungerande platta och kan Lars Eriksson följa upp den med material, likvärdigt de bästa spåren här, kan nästa album bli kanon. Hur han kommer slå i USA lär visa sig i vår och sommar, då en turné dit är planerad. Uppenbarligen går det att hitta gyllene frön även i broilerfabriken.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …