Friday , August 19 2022

Le Dupont – North of wherever your from

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Egen produktion, betyg: 6]

Karlshamnsbördiga Le Dupont är ett enmansprojekt från Pontus Sandevärn som följer upp singer-songwriterdebuten med en lite mer spretig historia. En hel del av det nedtonade och finstämnda finns kvar men musiken studsar även mellan indiepop, folk och ibland kopplas även rockgitarren in. Gemensamt är det vemod och smådysterhet som genomsyrar samtliga spår. Jag gillar låtarna en och en men har svårt att få grepp om Le Dupont, som lyssnare vill man ju gärna kunna kategorisera sina artister, placera in dem i fack, hitta referenser och med Le Dupont hör jag så mycket från så många olika håll. Det handlar måhända om små nyanser, men de är tydliga. Skulle Le Dupont renodla sin stil skulle musiken bli lättare att ta till sig.

Om Webbmaster

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …