Orup – Född i november

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Roxy, betyg: 7]

Det är länge sedan buspojken Orup blev folkkär med sin struttiga soulpop om Mercedesbilar och pojkar som stod på rad. Född i november, uppföljaren till Faktiskt (2006), är diskbänksdramatik ur en medelålders vardag fylld av samma besvikelser som gnager på grannen i radhusköket intill. Orkesterarrangemangen förenar Pet Shop Boys mest bombastiska stunder med det som brukar kallas skandinaviskt vemod, men som egentligen bara är ett snällare sätt att tala om grå depression. Orup har kallat in sin gamle vän Johan Kinde för att skriva texter, och de blir så mycket mer obehagliga just därför att de inte maskerats bakom melodramatiska liknelser, utan talar kallt klarspråk.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …