Thursday , February 29 2024

We Live In Trenches – Modern Hex

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Suicide Records / Sound Pollution, betyg: 5]

We Live In Trenches bjussar på nio spår där punk och tung hård rock möts i en gränsöverskridande rå, energisk och aggressiv symbios. Det är väldigt rakt på sak, rensat och raderat, så att även tillstymmelse till krusiduller och utfyllnader utrotats. Problemet med detta tillvägagångssätt är bara att låtarna till slut mister sina nyanser, och plattan blir inte den varierade gryta den borde ha blivit, för att man inte ska tröttna halvvägs. Det är lite synd, men låtarna på Modern Hex framstår nästan som prototyper istället för de väl utvecklade käftsmällar de kunde bli. Å andra sidan funkar albumet väl i intervaller, vilket troligtvis gör att lp:n ger den mer rättvisa än cd-utgåvan, då sidbytet ger en behaglig paus.

Den som föredrar melodier och nyanser framför hårt drivet ursinne har således inte mycket att hämta. Men nog finns det något tilltalande över denna köttiga varelse av dinosaurieliknande råkraft och mörker som likt Godzilla går rakt genom väggar och murar, välter höghus och lyktstolpar, på sin destruktiva väg mot undergången. Medlemmarna (David Augustsson, Robert Samsonowitz och Ulf Stöckel) stammar från band som Satanic Surfers, Adhesive och C.Aarmé och plattan gavs egentligen ut i original redan förra året, men har alltså nu, via Suicide Records fått nytt liv. Det är bara att hugga in för den som känner sig manad till en frontalkrock.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …