Lovehandles – Lovehandles

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lipservice / Sound Pollution, betyg: 6]

Att döpa sitt band efter midjefläsket är ju så där lagom sexigt, men nog lär det göra att många minns att de hört talas om gruppen i alla fall. Och musikaliskt lever Lovehandles upp till sitt bandnamn. Det här är nämligen just fläskig hårdrock, tämligen fri från krusiduller, och istället tung och rakt på sak, klassisk istället för nyskapande, rått maskulin istället för konstnärligt subtil och brutalt groovig mest hela tiden. Balladen “Wounded knee” visar dock bandet från sin andra och mer mjuka sida och det är en snygg skapelse killarna fått till. Lovehandles består av Johan Widerberg (sång), Mikael Delén (bas och bakgrundssång), Mikael Johannesson (gitarr) och Jens Frank (trummor). Dessa herrar har sin bakgrund i band som Emerald, Sloopy Baboons, Noble Life, Tippen Ruda, John Fiddler och Double Eclipse. Den ep Lovehandles debuterade med sålde väldigt bra och om fullängdaren kommer göra detsamma ska jag låta vara osagt, men gillar du hårdrock av det tidlösa slaget bör du ge Lovehandles en ärlig chans. Kvartetten är inget under av originalitet, men låtarna är välgjorda, melodiösa utan att bli sockersöta och Widerbergs sång känns lika grov som känslofylld. Fans av 70- och 80-talsrock i den tyngre skolan har all anledning att fylla ut skivhyllan ytterligare ett par centimeter. Själv tänker jag maxa volymen och titta på medan taket lyfter.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …