Saturday , July 13 2024

Gonjasufi – The Caliph´s Tea Party

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Warp / Border Music, betyg: 6]

Sumach Ecks är från San Diego i Kalifornien, men bor i Las Vegas, Nevada och under sitt alias Gonjasufi gav han tidigare i år ut albumet A Sufi And A Killer. The Caliph´s Tea Party är framförallt en remixad version av den skivan, samt lite annat material, och bakom spakarna hittar vi artister och producenter inom indie, elektronisk och experimentell musik, så som Broadcast & The Focus Group, Mark Pritchard, Shlomo, Jeremiah Jae, Bibio och Bear In Heaven bland andra. Rapparen, sångaren, DJ:n och yogaläraren Gonjasufi har en originell sångröst som här får kämpa om utrymmet med den elektroniska parken och remixarnas mer eller mindre vilda fantasier och experimentlusta. Resultatet är liksom fantasierna mer eller mindre lyckat, beroende på låt, men nog är The Caliph´s Tea Party spännande och även tilltalande i det stora hela. Kravet är dock att du som lyssnare är på humör för den här flippade rymdresan av skumma ljud, och beredd på att nästan vad som helst kan hända. Om du sedan vill kalla det elektronisk psykedelia, triphop eller bara experimentellt spelar egentligen ingen större roll. Det här är alltihop på en gång och dörrarna står vidöppna till såväl funkig dansgroove som till påtänd galenskap, ett avspänt och stämningsfullt viloläge för själen, men också mörka, dystantropiska rum där hotfulla skuggor spelar över tak och väggar.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …