Thursday , June 20 2024

Teron Beal – Liquor Store

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, P.o.p.e/ Playground, betyg: 5]

Teron Beal är en färgad låtskrivare och sångare från Texas, som nu mer bor i Miami och New York, men i Stockholm träffade han producenten och låtskrivaren Jonas Nordelius och så småningom skapades Liquor Store. Detta är Beals första soloalbum, men han har tidigare jobbat med storheter som Michael Jackson, Bonnie Raitt, Whitney Houston, Mya och Jennifer Lopez bland andra, så han är knappast någon nybörjare i branschen. Singlarna “New girl” och “Dance at my funeral” finns bägge med på plattan, liksom ytterligare nio spår. På pappret ser det hela imponerande ut, men jag är inte lika såld på resultatet. Det är en lite torr mix av rock, pop, soul och dansmusik som serveras, dessutom en rätt ojämn sådan, som ger intryck av att Teron Beal vill visa upp hela sitt register samtidigt. Han vill platsa såväl på rockklubbar som dansställen, gärna spelas på mainstream-radio, men samtidigt uppskattas av den mer alternativa rockpubliken. Och den uppdelningen funkar inte riktigt. Likaså är vissa låtar här tämligen starka, medan andra känns som ren utfyllnad. Dåligt blir det aldrig direkt, men jag är rätt övertygad om att ingen kan bli euforisk över hela den här plattan. Man får några nya favoritlåtar i bästa fall, medan man helst slipper andra, och det egentligen oavsett hur bred smak man mår ha. Teron Beal behöver hitta sin egen nisch. Då kan det nog bli riktigt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …