Lena Malmborg – Paris To Berlin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Crying Bob Records, betyg: 6]

Lena Malmborgs förra album Real Love var en bra men något spretig historia. När hon nu kommer med sin tredje fullängdare så känns det som att hon fortsätter experimentera och utforska nya marker och att hon inte riktigt har hittat hem än. Tjejen från Värnamo bor i Stockholm sedan några år tillbaka, men som titeln säger kommer den musikaliska inspirationen från resor till Paris och Berlin. Inte för att dessa städers musik hörs så jättemycket i Malmborgs pop generellt, men visst kan man ana dem här och var. Det är en laid back, melodisk popmusik som strömmar ur högtalarna, och Malmborgs röst är liksom på tidigare skivor läcker. Låtmässigt är dock Paris To Berlin något av en berg- och dalbanefärd där vissa sånger går spårlöst förbi medan andra, som “Paris”, “Killer” och “Berlin” sätter sig vid första lyssningen. Lyssningsupplevelsen är genomgående sympatisk och behaglig, men jag saknar det där lilla extra som får mig att känna att det här är en viktig platta, att låtarna berör på djupet och verkligen griper tag. Paris To Berlin är mer för sandstranden och hängmattan, för softa morgnar i solen. Inget fel i det, men det känns fortfarande som att Lena Malmborg håller igen känslomässigt och besparar oss de djupaste och mest smärtsamma upplevelserna och uttrycken. Kanske blir det mer blod, kött och tårar nästa gång. Det här är en semesterresa för avkoppling och det kan ju också behövas ibland.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …