Versant – Heartbeats EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Flagstone, betyg: 5]

Versant låter lite som Nightwish, Dark Princess, Evanesence och liknande symfoniska metal-band i inledande “Heartbeats”, men med den avgörande skillnaden att här inte finns några inslag av hårdrock alls. Sångmelodin är dock snygg. Nästa spår, “Push away”, är snarare som en blandning av Enya (under de lugna partierna) och Ace Of Base (under de mer lalliga), och “Quick escapes” som också släppts som singel känns kommersiellt gångbar med ett mer syntetiskt sound. Även avslutande “Out of touch” är mer åt electropop-hållet. Sammantaget upplever jag den här ep:n som framförd av ett band med strikt inriktning på hitlistor och radiospelningar. Versant, med amerikanskan Carah Faye Charnow vid mikrofonen, som nu bor i Vänersborg av alla ställen, skapar fler frågor än svar i mitt medvetande. Vad vill man med det här bandet egentligen? Varför söker man sig åt så många olika håll? Heartbeats EP spretar nämligen ordentligt och jag får känslan av att man snarare söker kommersiella framgångar än ett ultimat uttryck. Det är inte dåligt framfört, Carah Faye Charnow sjunger utmärkt och låtarna funkar hyfsat, var och en inom sitt område, men någon helhetskänsla förmedlas inte. I slutänden känner jag mig mest förvirrad och lägger Versant i lådan för lovande nykomlingar. Sedan får man se vad det blir av det här i förlängningen.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …