Woland – Love Affair

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, National / Border, betyg: 8]

Indieduon Woland – Robert Stjernberg och Joel Frykholm – välkomnar oss in i sin kärleksaffär där förälskelser, sex, romantik och smärta ligger prydligt paketerade på hyllorna. Varorna är inslagna i melodiösa refränger, tämligen raka och gitarrbaserade pop- och rocklåtar, och även om snörena är formade till stora, flammande, röda rosor så är presentpappret hela tiden svärtat och bränt i hörnen. Vistas du i Wolands kärleksaffär så hinner du lyssna igenom tio låtar på de 31 minuter du får stanna där. Så vida du inte tänker uppmärksamma Uppsala-duons tidigare alster, Zoo och Manhunt förstås. Efter att ha hört Love Affair tror jag det finns goda anledningar för dig att göra det. De starkaste spåren här, sådana som “When lovers kiss goodbye”, “Absolution”, titelspåret och “Lovers?”, uppmanar nämligen kunden att leta vidare i det förgångna. Musiken på Woland är annars varken förlegad eller hypermodern. Det är tämligen klassisk och tidlös pop som framförs och då gruppen inte utmärker sig specifikt sångmässigt eller till soundet, handlar det mest om ifall man gillar deras låtar eller inte. Jag gör det. Nästan allihop. Woland har någonting som griper tag, som engagerar och tar över. Butiken de har öppnat är av det slaget att man gärna går dit många gånger, och det är så en riktigt bra bukett låtar ska kännas. Besök rekommenderas.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …