The Sunshine – You and You and You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Saturday Enterprise, betyg: 6]

När Stockholmsbandet The Sunshine dök upp med sin sprudlande powerpop 2005 med debutplattan “Love” diggade jag låten “She´s my television”, där Pauline gästade på sång, som sjutton. Resten av plattan och den efterföljande “I heard a rumour about you boy” tyckte jag dock lät lite lättviktig och anonym. Ljudbilden var powerpoppig och energisk men låtarna kändes konstruerade och tunna, det var mer yta och form än innehåll.

Det är en invändning man fortfarande kan ha till viss del. Det är som att bandet försöker skapa musik efter en mall om hur powerpopband bör låta. Vad som är The Sunshine själva är svårare att höra. Samtidigt är den här typen av energifylld pojkpop en genre jag gillar, och nya skivan känns som gruppens starkaste, här finns både toppar och en högre jämnhet, så anmärkningarna blir mest i marginalen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …