How To Destroy Angels – How To Destroy Angels

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, The Null Corporation / Playground, betyg: 6]

Trent Reznor, hans hustru Mariqueen Maandig som tidigare sjöng i West Indian Girl och Atticus Ross bildade How To Destroy Angels i år. Denna självbetitlade EP bjuder på sex låtar och “The believers” är bandets första singel. Låten är tveklöst bäst på denna något intetsägande platta. Det är inte så att How To Destroy Angels är dålig, men den är långt ifrån mästerverken med Nine Inch Nails. Kanske är det mina högt ställda förväntningar som står i vägen, men jag hade hoppats på något mer energiskt, något mer svärtat och framförallt, på låtar som förmedlade starkare känslor än vad dessa gör. Mariqueen Maandig sköter ledsången här och hon sjunger viskande och sprött, medan repetitiva rytmer och industriella syntljud bygger lätt gotiska stämningar, men också – alltför ofta tyvärr – en enformighet som blir väl långrandig ibland. Det här är lugn musik för det mesta, närmast avslappnad och lite drömsk. När den blir spännande i de korta instrumentala partierna så luras man att tro att något mer ska hända, något excentriskt som ska bära iväg någonstans, men istället återgår det hela till verserna och jag tröttnar ofta innan låtarna är över. Trent Reznor mår vara något av ett geni, men här visar han det knappast. Dock är “A drowning” vacker och “BBB” tillhör plattans bättre spår. Det här är helt okay, men jag hade definitivt hoppats på mer än så här.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …