Sunday , August 14 2022

Dupont – Dope Of Love EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[ep, Progress Productions / Border, betyg: 7]

Dupont skapar ett sound som jag skulle vilja kalla för ett ansiktslyft EBM. Man känner genrens hårda ursprungsgrund men alla spännande moderniteter har tillförts i en intelligent, ny och intressant upplevelse.

Gruppen följer upp den oväntat bra cd:n “Entering the Ice Age” från 2009 med EP:n “Dope of Love” som innehåller en ny version av låten med samma namn. EP:n bjuder även “Dope of Love” (dm remix) samt en helt ny låt, “Cannonball”, en textsmart chic och sofistikerad EBM-visa med estetiskt melodiunderlag.

En liten, intressant lyssning med helt klart eleganta futurepoptoner i remixen av Dope of Love” men inget som slår den uppriktiga versionen från “Entering the Ice Age” albumet som för övrigt med sin grymma textironi är ett skönt underlag för samtal med min bästa vän, doktor Marko.


Text: Inga Karlsson

Om Webbmaster

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …