The Radio Dept. – Never Follow Suit

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Labrador / Border, betyg: 8]

I april kom The Radio Depts tredje platta “Clinging to a Scheme”. En av låtarna, den Pet Sop Boys-doftande “Never Follow Suit” föräras nu en egen femspårs-EP. Låten öppnar dock inte skivan utan dyker upp som låt nummer, samt i en remixversion av Pistol Disco. En riktigt bra låt förresten, om ni frågar mig. Kanske till och med The Radio Depts bästa med sin ljusa ljudbild och sköna stämning. De övriga spåren är också trevliga och även om man fortfarande anar de gamla My Bloody Valentine-vibbarna i musiken så gillar jag den poppigare, gladare inriktning som bandet har tagit på senare tid.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …