Wednesday , July 24 2024

EXT!ZE – Gothic Pussy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Tristol / Sound Pollution, betyg: 6]

Combichrist-rytmiska Extize från Tyskland, tillhandahåller samplings sekvenser och skarvade musikstycken i en pulverblandning av trance, hellektro och technostamp. “Gothic Pussy” presenterar tre låtar samt diverse remixer av dessa. Och som en motor på högvarv pumpar en dansgolvshybrid med bravur, svarta serpentiner och rökfyllda dansgolv.

Jag rekommenderar framförallt “Dead Bang -Santa Hates You Remix” som har en ganska kommersiell och homogen sammansättning av forna och nutida trance och technoelement inbakade i en hermetisk dansgolvsbubbla som är svår att ta sig ur. Även “Boyz love Girlz – Dirt & Desire Remix” är en robust stålkonstruktion med en välskapt basslinga som i princip bär hela mixen på sina axlar.

Är man känslig för porriga skivomslag bör man dock klippa ut små papperskläder till punkflickan som naket och nästan gynekologiskt men med röda platåklackar, bjuder ut sig på omslaget.

Text: Inga Karlsson

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …