Bahnhof – The Black Circus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Tactic Records / Target Distribution, betyg: 6]

Danska bandet Bahnhof skivdebuterade 2007 med plattan “Reverse” och beskrevs ofta som ett synthband med svärta, tyngd och rockkänsla.

På nya plattan “The Black Circus” förekommer visserligen lite synthar både här och där, men jag skulle nog kalla gruppen för ett mer eller mindre renodlat rockband. Svärtan och tyngden är intakt, bandet rör sig i ett mörkt ljudlandskap och det finns något depprockigt över bandet. På nåt sätt anar man också synthbakgrunden. Även om man mest rockar på med elgitarrer finns det något i musiken som jag är säker på appellerar även synthpubliken. Man har en pampig ljudbild men melodierna har dessvärre, med något undantag, svårare att klistra sig fast.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …