Ludwig Bell – Jag har försökt förklara

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Razzia / SME, betyg: 7]

Jag är oerhört svag för killar som sjunger indieinspirerad pop på svenska. Och efter namn som Håkan Hellström och Lasse Lindh har jag fått en ny favorit i Ludwig Bell.
Nu är han inte någon helt ny bekantskap, utan har tidigare sjungit med utmärkta indiepopbandet Dreamboy. Jämfört med det gamla bandet låter solomusiken lite mer nedtonad och soft, men man känner igen hans sångstil och låtbyggnader. Och så är det ju givetvis kul att han numera sjunger på svenska.

“Jag har försökt förklara” är ett riktigt bra debutalbum som bjuder på en trevlig lyssnarstund. Jag retar mig på en del textrader här och där, men det förlåts av den charmiga popmusiken där pojkrumsromantik blandas med unge mannens erfarenheter.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …