Tuesday , April 16 2024

Den Svenska Tystnaden – Långsamma Repliker All Tid I Världen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Adrian Recordings / Border, betyg: 5]

Den Svenska Tystnaden har med den onödigt besvärliga titeln Långsamma Repliker All Tid I Världen kommit till sin andra av tre sammanhängande, tematiska ep:n. Denna är på dagen släppt fyra månader efter den första och den sista ska komma innan året är slut. Precis som med debuten innehåller även denna skiva fyra låtar. Dessa heter i tur och ordning “Handikappsanpassad hiss”, “Afasi”, “Sommarkryss” och “Skolka, snatta, sabba”. Jepp, det handlar om ålderdom den här gången, vilket ju generellt sett är ett ovanligt ämne för popmusik. Musikaliskt upplever jag att den här plattan är mer balanserad och sammansatt än förra given. Melodierna är starkare – speciellt den till “Afasi” – och överlag är det här en lättare platta att ta till sig. Textmässigt känns den mer allmän också, vilket gör att man som lyssnare kan skapa sina egna bilder och uppfattning om dess innehåll. Sedan tror jag att Pontus Wickman och hans medmusikanter John Bjerkert och Rickard Flygel skulle vinna på att ytterligare förenkla sitt material och lägga mer krut på låtarnas kärnor. Alternativt gå åt motsatt håll och bli renodlat progressiva. I viket fall som helst är Långsamma Repliker All Tid I Världen absolut ett steg framåt i jämförelse med förra ep:n och även om bandet inte funnit det där lilla extra som gör att de står ut, så verkar de vara något på spåret nu.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …