De Lyckliga Kompisarna – Hugos Sång LP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Wild Kingdom / Sound Pollution, betyg: 5]

Under hela 90-talet spottade De Lyckliga Kompisarna ur sig ep:n, singlar, fullängdare på vinyl och cd, samt någon kassett. Sedan blev det tyst efter Samlade Hockeyfrillor, men nu har bandet samlat ihop hårstråna och kommit tillbaka på allvar. Det skedde med Hugos Sång EP förra året och nu Hugos Sång LP som bjuder på fjorton spår. De Lyckliga Kompisarna består för närvarande av Jouni Haapala (trummor), Roger Reinstam (gitarr och sång), Fredrik Åberg (gitarr och sång) och Martin Hällgren (Sång och bas) som plitar ihop merparten av texterna han sjunger. Den här gången handlar det om hundar, prylgalningar, FRA, mobiltelefonsamtal på bussen och dokusåpeskådisarnas ytliga leverne. Alltihop är laddat med putslustiga historier, spelglädje, vardagliga insikter, en framrusande lättsinthet och mängder av nödrim. Detta serveras till melodiös gladpunk och rock n roll som vi har hört den i flera decennier. Vill du ha din punk mörk, aggressiv och rebellisk så är Hugos Sång LP rena motsatsen, då samhällskritiken inte tycks vara det primära, och vill du ha den skitig och elak så består bandet av för duktiga musiker med ett för snällt uttryck. Gillar du däremot trallvänlig familjeunderhållning som går hem lika väl bland folkölskrökande lantisar vid korvkiosken som lillsyrran och fotbollsfarsan, så varför inte? Inte min påse nötter, men en välgjord platta.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …