InLOve – Sister Blue

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gazell Records / Border, betyg: 9]

Lo Kivikas har en sådan känslostark och nyansrik röst att man direkt reagerar när man hör den, en sådan röst som borrar sig rakt in i hjärteroten och bygger bo där. Det går inte att värja sig, går inte att undvika att lyssna. Man darrar till som när den kyliga höstvinden viner rakt igenom kläderna. Vartenda ord Lo sjunger fullkomligt skälver av känsla och inlevelse. Jag skulle kunna jämföra med favoritsångerskor som Melanie (Safka), Annisette Hansen, Janis Joplin, Kate Bush och Marianne Faithfull, men då tror ni att Lo låter som någon av dem. Det gör hon inte. Däremot har hon sin egen särprägel, och rösten är lika påtaligt egensinnig och originell som hos samtliga nämnda damer. Musiken på Sister Blue är lugn, med ett jazzigt och bluesigt anslag, svår att kategorisera, men ofta väldigt spännande och annorlunda. Psykedelisk? Kanske… Det beror på vad man lägger in i ordet. Bandet InLOve (ja, det ska tydligen stavas så) består av Peps fantastiske trummis Bosse Skoglund (även percussion och andra instrument), Roland Nilsson (munspel, gitarr) och Hasse Larsson (elbas, gitarr och bakgrundssång). Lo själv lirar även akustisk gitarr och har skrivit låtarna, vid ett par tillfällen tillsammans med Jon Ben Berger. Det finns bara två ord som sammanfattar den här plattan: Villkorslös kärlek. Jag är säker på att jag kommer älska den lika mycket imorgon som idag.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …