Thursday , March 28 2024

Rotersand – Waiting To Be Born

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[ep, Tristol / Sound Pollution, betyg: 5]

Absorberad av låten “Electronic World Transmission” från 2003 kan jag faktiskt, än idag, småyla “give me, give me”. Generellt tycker jag dock att gruppen har en tendens att vara ojämna i sitt skapande. Bland riktigt grymma spår finns en benägenhet att däremellan göra rätt mycket “utfyllnadslåtar” som musikaliskt inte riktigt håller samma höga nivå som det bästa arbetet. Och det är just den klyftan mellan riktigt bra och nästan sämre än medel som gjort att jag inte riktigt orkat “hänga kvar i stången”.

Precis som på förra årets skiva Random Is Resistance finns det med ep:n Waiting to be Born ett slags uppvaknande. Ep:n serverar tre helt nya låtar samt remixer av äldre produktion. “A Strange Kind of Love” är Peter Murphy-covern med både själ och ett vackert gammalt piano ovanpå en skön melankolisk ådra. Allt invävt i ett sympatiskt tempo. En annan låt är “All These Moments”. Bortpeelade är de döda, gråa hudcellerna och med små livgivande kristaller i form av progressive trance-vibbar lyssnar jag till den bästa sidan av Rotersand. Bland utbudet av remixerna är S.I.T.D.-remix av “First Time” den som är värd att gräva upp sig till ytan.
Summa summarum har Rotersand fött fram en bra ep med ett antal glansnummer vilka mer än välkommet spelas i den sportiga Lexusen.

Text: Inga Karlsson

Om Webbmaster

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …