Thursday , April 18 2024

Monostrip – The Grand Youth

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Wonderland, betyg: 6]

Min första kontakt med Jönköpings Monostrip var i somras då jag såg bandet live på Pop Dakar i Stockholm. Då visste jag inte att gruppmedlemmarna även ingår i storbandet I´m From Barcelona, men det är ett faktum. Monostrips debutsingellåt “Like a drug”, som spelats en del på radio, återfinns på The Grand Youth tillsammans med nio andra spår och i “Drowning” gästar Emmon på sång. Precis som på konserten i somras bjuder Monostrip på trevlig, elektronisk indiepop på sitt debutalbum. Möjligtvis kan konvolutets Ingrid Bergman-liknande modell ses som en liten kärleksfull hyllning till Lustans Lakejer och deras första platta, men det här bandet framför sin lyrik på engelska. Monostrips musik har i vilket fall som helst sin själ i 80-talets syntpop och dess era av New Romantics, även om soundet är uppdaterat och med mer modern inriktning på indie. Så förvänta er inte någon helgjuten nostalgikick från den här plattan. Den vill något mer än att bara bädda ner er under det varma, trygga retrotäcket. I grund och botten är det dock poplåtar som framförs med ett elektroniskt, syntigt sound, och trots att inte samtliga spår känns hundraprocentigt angelägna, så bildar Monostrips melodiska stycken en helhet som jag finner klart underhållande och njutbara. Vart bandets nästa steg kommer bära lär bli intressant att se, då denna debut blickar mot höjderna.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …