Wednesday , May 22 2024

Moralpolisen kallar Håkan Hellström! – Gästkrönika av Sebastian Hess

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

I tider som dessa, med ett valresultat folk säger sig vara chockade och bestörta över, borde det vara mer aktuellt än någonsin att tänka längre än näsan räcker. Eller i denna krönikas fall, längre än en cigarett räcker.

Håkan Hellström har precis släppt en ny skiva, inget konstigt med det. Däremot tycker jag valet av omslagsfoto är häpnadsväckande. Att Hellström röker på bilden är i mina ögon snudd på kriminellt med tanke på medelåldern på hans mest hängivna fans. Har man under karriären fått en hel armé att gå i randiga tröjor och sjömansskjortor borde man kanske tänka sig för innan man släpper en skiva där man poserar bolmandes. Bilden ligger även först på Håkans hemsida.

Vems fel? Håkans, skivbolagets eller managementets. Det spelar mindre roll vem som tog beslutet. Det är kanske ett tecken i tiden att ingen under processens gång tänkt på om det kanske vore bättre med en annan bild, eller det kanske funderades och då blir det istället rent av cyniskt att välja just den.

Äras den som äras bör, heter det ju och visst är Hellström en fantastiskt duktig artist och han verkar också vara en skön kille men det känns som han kanske blivit lite “untouchable”.

Hela svenska journalistkåren har ju sett omslaget och fotot i princip överallt och den enda kritik jag sett var från två fans som skrev en insändare till Göteborgs-Posten, kudos till dem!

Näpp, här skulle jag vilja se en rejäl pudel och en gratis spelning för En Rökfri Generation minst för att återfå hela förtroendet för herr Hellström.

Tänk längre än näsan räcker!

Sebastian Hess
Wonderland Records

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …