Saturday , January 28 2023

Vogon Variety går i graven

Efter över 11 år är det nu dags för gänget bakom Malmöklubben Vogon Variety att arrangera sitt sista evenemang. Eller ja, så farligt kanske det inte blir, men från och med nu så står man utan lokal, då Chokladfabriken har beslutat att sluta med nattklubbsverksamhet. Zero hoppas det går snabbt och smidigt att skaka fram en ny lokal för Malmös mest långlivade syntklubb.

Det blir dock ett värdigt slut, då fredagen innebär den officiella efterfesten till Skinny Puppys spelning på Kulturbolaget (som arrangeras tillsammans med Neostalgia, läs intervjun i Helsingborgs Dagblad om hur det gick till) på fredagkvällen.

Delar av kvällen kommer ägnas åt ett nostalgi-pass, där man fokuserar på sådant som brukade få dansgolvet att koka under Vogons tidiga år.

Ni som vill fira av Vogon Variety, eller för den delen Skinny Puppy, kan infinna er på Chokladfabriken, Bergsgatan 33 i Malmö, från klockan 23:55, fredag 6 augusti.

Inträde är 80:-, mindre om du kan prestera något slags medlemskort i Vogon Variety eller Neostalgia, eller viftar med din Skinny Puppy-biljett. Ser du ung ut kommer du avkrävas legitimation, och där bör det stå att du är 18 år fyllda. Musik kommer serveras av bland andra RymdRobban och JuDas.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …