Bête Noire – De överflödiga

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[ep, , betyg: 7]

Allting handlar om marknadsföring. Med en Fiorentina-inspirerad lilja mot vinröd bakgrund liknar omslaget till Bête Noires andra ep, De överflödiga, en lyxförpackad chokladpralin. Och det är just till den som söker en vacker yta som Linköpingsgruppen vänder sig. På sin debut-ep, En förlorad värld, virvlade Tobi och Bill Krado runt i en malström av dekadens och förbjudna njutningar. Nu har den dynamiska duon drabbats av eftertankens kranka blekhet och frågar sig vad det hela egentligen var värt. Det musikaliska receptet är oförändrat: Magnus Uggla tolkar Lustans Lakejer till maskinkomp och med siktet inställt på P3:s topplistor. Och om Sverige har plats för hundra skäggiga trubadurer som rosslar om rödvinsnätter på Söder, finns det säkert en marknad för åtminstone en grupp som Bête Noire. Nu är det snart dags att någon cigarrökande skivbolagsmogul halar upp stora hästhandlarplånboken och ger Bête Noire ett erbjudande de inte kan tacka nej till.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …