Wednesday , November 29 2023

The Fantastic People – Fantastic Music For Fantastic People

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fantastic / Plugged, betyg: 8]

Klas Bohlin är en intressant herre vars musikaliska utflykter jag har haft nöjet att följa sedan gruppen Depressive Art. The Fantastic People heter nya konstellationen Bohlin ingår i, och med Fantastic Music For Fantastic People skivdebuterar sexmannabandet som bildades så sent som förra året. Cd:n innehåller nio spår och en varierad kompott som inte alldeles självklart går att jämföra med andra artister. Positivt i min bok. Bohlin sjunger utmärkt som alltid och samtidigt som låtarna är förhållandevis lätta att ta till sig är de fulla av spännande och händelserika infall, vilket ger dem en långsiktig livstid och lockar till flerfaldiga lyssningar. Kvalitativt sett är materialet här mycket jämt, varje spår står på egna ben och inbjuder till sin egen resa. Bland favoriterna vill jag först och främst nämna “The greatest show” som inleder albumet och vars melodi och refräng slår emot lyssnaren likt en häftig värmebölja, discorytmiskt pumpande “Forgive the fools” och den elaka gitarr som dyker upp mot slutet av den låten, somrigt lummigt och flummigt melodiska “Fantastic people” och rockigt avslutande “Lindön” som består av de två delarna “With water like land” och “Sunset over Vänern”. Det finns en skönt psykedelisk värme över Fantastic Music For Fantastic People som får mig att tänka på såväl The Doors som svenska Qoph. Dock inga påtagliga liknelser för övrigt. Köp och lyssna, den här plattan är kalas.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …