Gray Brigade – Owl Archives

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, National / BAM, betyg: 7]

Med effektiva poplåtar som bygger på starka melodier och snygga ackord behöver man inte bry sig om vilka kortlivade mikrogenrer som utvecklats av isländska hipsters på något bohemkafé i Reykjavik den veckan. Stockholmsbaserade Gray Brigade vet vad de vill, och framför allt vet de vad de gör. Deras bombastiska glampop sneglar inte mot den ena eller andra trenden. Nyckelorden är drama och glamour. Owl Archives får mig att tänka på den sorgligt bortglömda brittiska gruppen Rialto, som under senare delen av nittiotalet gjorde stora refränger som ekade av skamfilade biografsalonger och övergivna strandpromenader på någon badort i norra England.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …