Thursday , April 18 2024

Goodlooking Trash – Tales from the Golden Years

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Peace & Love Artists / BAM, betyg: 6]

Borlängekvartetten Goodlooking Trashs debutalbum består av tio vemodiga men rockiga poplåtar. Nutida indie möter sextiotalsatmosfär med klingande gitarrer och tilltalande melodibyggen. Någonting säger mig att de här killarna kommer få en större fanbas tjejer än grabbar. Det beror varken på bandnamnet de ståtar med, eller gruppens utseende, utan snarare den romantiskt drömska atmosfär de bättre spåren dukar fram. Blir det så, kommer många att gå miste om fin musik. På Tales from the Golden Years bjuds nämligen på “I Searched for Gold”, en utmärkt låt att köra bil till på natten om man vill känna sig som i en David Lynch-film, och den vackra kärlekslåten “Paint It”. Kanske kommer Jonas Heds sång att skrämma iväg vissa lyssnare, då hans röst och ljudliga inandningar blir påtagliga och enformiga i längden, men när han sjunger “Ten Feet” är det å andra sidan så snyggt att man veknar och förlåter vad som helst.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …