Saturday , February 24 2024

Ellen Allien – Dust

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[album, BPitch Control, betyg: 8]

Fylligt, varmt och inte fullt så svalt och minimalistiskt som föregångaren Sool. Technodrottningen Ellen Allien har genom Dust bitvis letat sig tillbaka till rötterna i tidigare album som Stadtkind och Berlinette, men med ny och uppfriskande fräschör. Soundet är mer välkomnande och varmt innerligt. “My Tree” är som varmt sommarljus som faller genom ett grönskande lövverk. Ljudbilden är fortfarande dansant och med signifikant Ellen Allien-sigill, men till skillnad från samarbetet med Apparat, som mynnade ut i Orchestra of Bubbles, har lekfullheten övergått till mognad. Klarinettslingor och små stick av gitarrer visar att Ellen Allien har hittat nya vägar. Inte bara rakt fram, utan även tillbaka till sina tidigare album. Men den här gången är det med ytterligare hänförande finess och mognad.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …