Thursday , April 18 2024

Snakestorm – Choose Your Finger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Kabuki / Sound Pollution, betyg: 6]

De hårda grabbarna i Snakestorm har några riktigt bra låtar att stoltsera med på debutalbumet Choose Your Finger. Jag tänker främst på “Black saints” med sitt hårdföra driv och direkta refräng. Men också “Partners in crime” och tunga “Snakestorm” är partystänkare av Guds nåde. Dessvärre håller inte albumets samtliga låtar den här höga standarden. Däremot finns det ytterligare guldkorn som gör plattan köpvärd och Göteborgsbandets sound håller cd:n samman till en jämn helhet. Det finns en mörk råhet som genomsyrar Choose Your Finger och som tilltalar mig. Det hela är aggressivt på ett skitigt och bakgatusmart sätt, men kvaliteten på låtarna lever inte alltid upp till attityden tyvärr. J. Heijkenskjölds baslir, samt trummisen H. Borgs aggressiva lekfullhet, jagar dock liv även i de svagare spårens riff och Dia Psalmas Pontus Andersson låter gitarren kvida torterat emellanåt. J. Meitons röst är kanske inte den originellaste världen hört, men den skär igenom ljudväggen med djuriska vrål – tacksamt nog utan growl – och funkar utmärkt här. Kan bandet, rent generellt, få till starkare låtar till nästa albumsläpp, skulle det kunna bli riktigt grymt. Nu är det bra och hyggligt intressant, men har ändå inte den där lilla extra svetslågan som får Snakestorm att utmärkta sig tillräckligt i mängden för att hamna bland det tidiga 2010-talets riktiga höjdarsläpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …