Ruined Soul – My Dying Day

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Suicide / Sound Pollution, betyg: 7]

Ruined Soul är Johnny Johanssons nya, stenhårda soloprojekt. Johnny som även lirar i heavy/power metal-bandet Disdain har på My Dying Day skrivit samtliga låtar, han spelar gitarr och bas, och har inte direkt sparat på gästartisterna. Eller vad sägs om Patrik Johansson från Arise på growlsång och Tobias Jansson från The Law på ren sång. Trumskinnen har Emanuel Johansson piskat och listan över solande gästgitarrister känns som en halvmil lång: Eric Raut (Dreamland), Matias Kupiainen (Stratovarius), Jonas Hörnqvist (Treasure Land), Peter Huss (Shining), Niklas “Viper” Stålvind (Wolf), Jonas Kjellgren (Scar Symmetry), Marios Iliopoulos (Nightrage), Olof Mörck (Nightrage), Janne Stark (Overdrive) och Benny Jansson (Ride the sky). Producerat verket har Johnny gjort själv, medan mixning och mastering fixats av Andy La Rocque. Resultatet är verkligen inte tokigt. Göteborgsdöds är vad som gäller, melodisk sådan som aldrig blir mjäkig eller klen. Det går fort, det går snabbt – men inte utan variation – och plattan ska spelas riktigt högt. Bra klös, energi och kraft strömmar ur högtalarna, och jag uppskattar att man hör texterna som Patrik Johansson vrålar fram. Bland favoriterna för tillfället: “Rivers of blood”, den tungt svängiga “Destruction” med sitt coola riff och galopperande “Tears of guilt” med ett snyggt gitarrsolo som borde riva ner applåder från grannarna. Oavsett om de applåderar eller om de bara knackar i väggen för att ljudet är för högt, så hör jag dem ändå inte.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …