Wednesday , May 22 2024

Timo Räisänen – The Anatomy of Timo Räisänen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Razzia / SME, betyg: 5]

Jag tycker att Timo Räisänen brukar ha ett par bra låtar på varje skiva och “Don’t Let the Devil Ruin It All” sjunger jag fortfarande i duschen då och då. Han är en helt okej artist som glimrar till då och då. Däremot har jag svårt att stämma in i den hyllningskör som delar ut Guldmickar och P3 Guld-priser till honom. Här, på sin femte skiva, levererar han ungefär samma typ av brokiga pop som tidigare, med lite falsettsång och en mix av partylåtar som snabba “Outcast” och lugnare nummer som “Moonchild”. Möjligen låter det lite mognare och vuxnare än tidigare, och kanske är det även hans kvalitetsmässigt jämnaste skiva, men så värst spännande låter det inte.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …