Jul På Techno 2009 – Clubstream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Container, betyg: 6]

Den som inte nöjer sig de vanliga kulörta ljusslingorna eller traditionella ljudslingorna bör definitivt ta sig en närmare titt på Jul På Techno 2009. Här presenteras en soft samling electroalster för den alternativa julen med tacos och ananasdrinkar, men de rimmar naturligtvis även väl med skinka och glögg även om inte de äldre delarna av släkten lär höra några som helst kopplingar till julen. Å andra sidan, det mesta går att koppla till julen, bara det innehåller bjällror, röda färger, skägg, snö eller gröt. Coolast, och också mest obegripligt extrem på Jul På Techno 2009, är Vaerelsens smått obegripliga industrihistoria “Jag Såg Tomten Kyssa Naven”. Bjällror, gitarrer ur takt och malande repetitivt stök som definitivt lär få gammelmormor att sätta ris a la Maltan i vrångstrupen. Om effekten skulle utebli kommer defintivt Tomas Anderssons “Your Retro Puffs” på rejäl volym fixa biffen och totalt döda allt vad kletig nostalgi heter. Bland de mer tillgångliga spåren hittar man istället Håkan Lidbos lågmälda “Christmas In Utopia”, Salkinitzors tropiska “People Of Peace” och Emmons lätta technodisco i “Night Bells Calling”. Utöver redan nämnda artister hittar man även smällkarameller av Sophie Rimheden, Inkfish, DJplaneten, och Ombudsman & Håkan Ludvigson. Jul På Techno 2009 är således exakt vad du behöver ifall julen gått I stå och du behöver något oväntat att fräscha upp hela tillställningen med!

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …