Wednesday , June 19 2024

Electric Fantastic Christmas 2009 – Electric Fantastic Sound

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Electric Fantastic Sound, betyg: 8]

Electric Fantastic Sound fortsätter oförtrutet sin tradition att för fjärde året i rad sprida lite skön elektronisk glans över julen. Som vanligt blandas högt och lågt vilket på sitt sätt är julens varumärke. En del av skivans ljudklappar hade jag nog kunnat tänka mig att byta ifall inte förpackningen brutits, som I, Synthesists “Knockin On Heavens Door”, skivans i särklass trögaste och blekaste spår. Däremot finns det åtskilliga klappar jag med glädje kommer plocka fram i december kommande år. Quelles Parolles hyllning till Depeche Mode i “Are You Ok? (Are You OK Enough?)” måste vara en av historiens sötaste rip offs. Och en framtida julklassiker i mitt hem. Även Libra håller ställningarna genom att både knyta an till traditionell amerikansk jul av småstadsidyll och skapa egen vinternattsmörk julstämning i “Let It Snow”. Juletid är också covertid, och två av mina egna julfavoriter får sig rejäla genomkörare på årets Electric Fantastic Christmas. Adolphson-Falks “Mer Jul” kläs om och påminner mer om Freestyle än orginalduon. PLAS-TICK ger sig på vågstycket att göra en tolkning av balladernas ballad, “The Power Of Love”. Naturligtvis kan ingen, någonsin, ens komma i närheten av Frankie Goes To Hollywoods original, men PLAS-TICK lyckas ändå förhållandevis med sin uppgift, i särskilt med tanke på att den är omöjlig från början. Sedan måste jag också nämna Kimmel Yulemand som totalt slaktar en av de mäktigaste julsångerna någonsin, nämligen “O Helga Natt”. Det är fullständigt respektlöst, och riktigt roligt. Sammantaget är det bara att kostatera att Electric Fantastic Christmas är en given ljudklapp i år. Också.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …