Wednesday , May 22 2024

Page – – Skriver ett nytt kapitel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

Det har gått 30 år sedan Eddie Bengtsson och Marina Schiptjenko startade Page i hemstaden Malmö. Gruppen växte i popularitet och nådde sina största framgångar under 90-talet. Idag anses de vara en kultgrupp och en av landets första elektroniska artister. Zero har pratat med medlemmarna som trots Page frånvaro inte alls hållet sig undan rampljuset.

Page återförenas och det blir med den sättning gruppen verkade längst, nämligen Eddie Bengtsson och Marina Schiptjenko. Båda medlemmarna har haft andra musikaliska projekt under åren. Marina har tillsammans med Alexander Bard i banden Vacuum och BWO nått stora internationella framgångar och Eddie Bengtsson har spelat med sina många projekt S.P.O.C.K, This Fish Needs a Bike och Sista Mannen På Jorden. Så vad fick er att återförena Page efter så många år?

– Jag och Marina har beslutat oss för att väcka liv i Page igen. Det är ett antal orsaker som gjort att det blir av, varav 30-årsjubileet är ett. En annan är att vi båda verkligen känner för det just nu och att jag har fått lusten tillbaka att skriva “Pagelåtar”.

– BWO tar sabbatsår och så fort det var bestämt så kände jag en stark längtan efter rötterna säger Marina och fortsätter. Eddie och jag tittade också på några riktigt gamla liveklipp från från Stadt Hamburg i Malmö på 80-talet och det slog mig, “shit, vi var ju riktigt bra ju”. Vi kände direkt att det vore kul att göra något igen.

Precis som förr är det Eddie Bengtsson som står för låtskrivandet och så här beskriver han dagens Page.

– Page 2010 kommer låta som man förväntar sig och hoppas att det ska låta. Det finns ingen anledning att ändra på ett koncept som vi älskar. Man kommer att känna igen Page, mitt låtskrivande och ljudbilden. Vi har utgått från vår mest framgångsrika skiva Glad och gått vidare från det. Som jag brukar säga: Page utvecklades, hittade hem och fann sina rötter redan från start. Det enda som skett nu är en mognad.

Gruppens återförening är med andra ord på allvar och Eddie har en klar strategi inför det kommande året.

– Vi släpper ett album med nya låtar. I skrivande stund finns tolv spår varav fyra klarat gallringen. Jag fortsätter skriva och tanken är att det ska finnas minst tio låtar och någon cover på skivan. Vi går in i studion i december och fortsätter sedan spela in februari. De fyra låtarna som är klara heter: “Alla som väntar”, “Fyra väggar”, “Allt eller inget” och “Åh Hallå”. Till och med titlarna låter Page säger Eddie och skrattar.

Har ni funderat något på i vilka sammanhang ni kommer att medverka, live, festivaler eller kanske rent av melodifestivalen?

– Vi förekommer gärna i alla festivalsammanhang, säger Eddie.

– Förhoppningsvis vill någon boka oss nästa år. Det vore kul att spela live med Page igen fyller Marina i.

Har ni klart med något skivbolag?

– Både ja och nej. Den bollen har inte landat än.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …