Wednesday , July 17 2024

Kent intog Manhattan – – Releasekalas för Röd

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

När svenska Kent skulle arrangera sin releasefest för nya albumet Röd valde man The Bowery i New York, USA. Hotellet där Röd först printades på papper av Jocke Berg och Sami Sirviö. I en intim lokal i tysk jaktslottsanda presenterade gruppen i fredags sex spår från nya albumet som släpptes samma dag.

Kent bjöd på stor musikalisk underhållning. 35 minuter bevittnat av inbjudna vänner, kändisar och svensk press. Albumets uppningspår “Taxmannen” och singeln “Töntarna” blev klara favoriter men det kändes som alla de sex låtarna som framfördes kan bli framtida favoriter hos Kentfansen.

De nya låtarna visade sig fungera bra live och skivan förtjänar all den fina kritik den fått i svensk press. Aldrig förr har jag sett Kent i en sådan väl anpassad miljö, det är intimt och stämningen infinner sig på alla plan. Bandet känns avslappnat och Jocke förklarar på halvtaskig engelska att han kommer sjunga på svenska, men passar också på att inflika att det inte spelar någon roll då inte ens svenskarna förstår honom.

Kent har blivit ett arenaband men här visar man att glädjen av att uppträda på mindre klubbscener fortfarande finns kvar. Jag blir förvånad över hur samspelt bandet är även om några av låtarna börjar i otakt. Missarna känns enbart humana och man får en replokalskänsla från ett band som normalt sett står på scen inför 5000-6000 skrikande fans.

När Yankees paraden roade New York-borna, hade Kent stort kalas för oss svenskar både i The Village på Manhattan och över Internet. Nu kan vi bara hoppas att gruppen återkommer till USA och Manhattan och bjuder oss svenskar här över på turnén också, gärna på The Bowery igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …