Wednesday , July 24 2024

DD/MM/YYY – Black Square

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Deleted Art / Border import, betyg: 5]

Med en uppsjö märkliga instrument, ett konstigt och inte särskilt lättillgängligt bandnamn, samt knepiga rytmer gör kanadensiska DD/MM/YYY en närmast progressiv popmusik som liksom allting övrigt när det gäller gruppen, framstår som… udda. Och svårtillgängligt, experimentellt, ickekonventionellt och ur samtliga aspekter väldigt alternativt. Radio kommer knappast att spela dessa låtar och en inte alltför vild gissning säger mig att bandet knappast lär hamna på var mans läppar heller. Men för dig som gillar vilt vansinne, tvära kast och emellanåt kaotiska kakafonier går det kanske att få ut någonting av Black Square trots allt. Själv gillar jag idérikedomen och den totala avsaknaden av inställsamhet, men tycker att man ska kunna begära mer av låtarna än så här. Oavsett hur ekvilibristiskt och meckigt det än mår vara så uteblir den efterlängtade kicken på grund av det något svaga materialet. Ingenting fäster riktigt, trots att det kan vara rätt kul att lyssna till, och det något murriga soundet med sången alltför låg i mixen gör inte plattan lättare att tränga in i. DD/MM/YYY kan säkert utvecklas till någonting meningsfullt med tiden, men först då de fem herrarna lägger ner lika mycket tid på starka kompositioner som de i dagsläget tycks göra på att konstra till saker och ting. Möjligt är att Black Square kommer växa ytterligare med lyssningarna, men i nuläget kan jag bara ge debutalbumet okay-betyg.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …