Carpel Jets – Try Again Try Harder

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Carpel Jets / Plugged, betyg: 4]

Jag blev inte övertygad av Göteborgsbandet Carpel Jets förra, självbetitlade ep som dök upp förra året, och dessvärre blir jag inte golvad av den nya fyraspåringen heller. Gruppen låter fortfarande som ett new wave-band som hamnat i kölvattnet av de stora och framgångsrika under 70-talets slut och 80-talets början, och det räcker verkligen inte. “Still my song” har den starkaste melodin och bästa sången av dessa nya låtar och skulle jag rekommendera ett smakprov med gruppen skulle jag tveklöst välja denna, med avslutande “To the middle of the stone” som andrahandsval. Ellen Odlöw har absolut en tilltalande, lätt hes och trasig röst, men hennes stämma skulle behöva mycket bättre låtar och ett mindre fyrkantigt komp. I jämförelse med förra ep:n har dock bandet tagit ett litet steg framåt som kompositörer, men mer än så här behövs för att tillfredsställa mig. Förra skivan fick en svag fyra, denna får en stark fyra, men till nästa släpp vill jag kunna ge en högre siffra. Det känns trots allt som att Carpel Jets har någonting mycket mer inom sig än så här och jag vill verkligen se den förlossningen ske snart.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …