Tuesday , December 5 2023

Snutjävel – Punksvin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Heptown / Sound Pollution, betyg: 4]

Förstår inte riktigt vitsen. Det var inte länge sedan Snutjävel gav ut en vinyl-ep med låten “Punksvin” på och nu har de plockat ut låten till en cd-singel. Dessutom är det singelns enda låt, så räkna inte med något “bonusmaterial”. Nåväl, “Punksvin” är helt enkelt Snutjävels svensktextade version av Teddybears Sthlm:s gamla hit “Punkrocker” och till sin hjälp har trion samlat ihop sångaren Patrik Arve från just Teddybears Sthlm, Chips K från Sator, Micke Blomqvist från Asta Kask och Henke Bromander från skapunkarna The Liptones. Bra låt (men originalversionen är tio resor bättre) och helt okay framförd om man nu gillar skitig punk som låter som skitig punk. Men jag förstår inte vad man ska med singeln till när ep: n erbjuder fler låtar? Så införskaffa den istället om ni gillar de här röjarna från Falköping.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …