Friday , December 8 2023

Officer Kicks – The Six Grand Plot

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Naz Promotion, betyg: 5]

Noel Gallagher från Oasis låter inte vilka band som helst spela in i Oasis studio sägs det, men för brittiska Officer Kicks har ett undantag gjorts och inspelningen har betalats av ett par generösa fans. Resultatet är dock inte imponerande på något vis, även om gruppen har lyckats få ihop några trevliga rock- och poplåtar såsom “Mona Lisa”, “Love after death”, “Bunny boiler” och den bästa av alla: “Dog day rush”. Merparten av materialet på debutalbumet The Six Grand Plot säger mig dock ingenting. Det här är tämligen vanlig, gitarrbaserad alternativrock utan större originalitet och merparten av innehållet är rätt ospännande, om jag ska vara ärlig. När bandet lyckas infoga lätt melankoliska melodier är de som bäst, men när de glömmer den biten känns de helt meningslösa och därmed kan man dela upp The Six Grand Plot i tre delar: den givande och bra biten där de starkaste spåren frodas, den hyggliga delen som är småtrevlig att lyssna till ibland men som man inte direkt lägger på minnet, och sophögen där det överblivna slasket hamnar. Det stora problemet med det här bandet är väl annars att de inte gör något som utmärker dem från mängden. Musiken är konventionell, Jamie Scallions sång är konventionell och bandets sound är lika konventionellt det. Jag har svårt att tänka mig att Officer Kicks kommer bli något namn på var mans läppar, men visst är britterna värda en och annan lyssning emellanåt.

Om Webbmaster

Kolla även

Marry Cherry – Knockout

Gillar du The Jesus and Mary Chain, Raveonettes och Spaceman 3?   Kolla då upp …